Yoga – Nieuwsbrief

Augustus 2017

Hier volgt de eerste nieuwsbrief van The Art of Balance: Yoga.

Het lijkt mij goed om van tijd tot tijd een nieuwsbrief uit te brengen zodat iedereen van nieuwtjes/wijzigingen enz. op de hoogte is.

The Art of Balance heeft nu een half jaar gedraaid. Al doende en door jullie feedback, merk ik wat goed gaat en wat beter kan. Op grond van de eerste ervaringen wil ik daarom een aantal dingen aanpassen/verbeteren. Daarover wil jullie met deze nieuwsbrief op de hoogte stellen.

Het gaat om de volgende dingen:

  1. Persoonsgegevens

Tot nu toe heb ik alleen gewerkt met jullie naam en mailadres. Maar dan komt het soms toch voor dat ik een telefoonnummer of adres zou willen weten. Dus daar wil ik een verbeterslag in maken. Het is voor mijn administratie handig dat ik een lijst aanmaak met jullie namen/adressen/telefoonnummers. Dus daar ga ik jullie naar vragen m.i.v. het nieuwe seizoen dat start in september.

  1. Werken met 3 periodes per jaar

Om jullie ook de gelegenheid te geven een soort van abonnement te nemen wil ik voor het komende jaar 3 periodes met 12 lessen inplannen. 10 lessen zijn bestemd voor het abonnement. 2 voor inhalen als je een keer bent verhinderd. Het abonnement (€100,-) is goedkoper per les dan een 5-lessenkaart (€55,-). Voor jullie is de prijs van een abonnement een voordeel voor mij is het een voordeel dat ik beter weet waar ik aan toe ben betreft deelname. Maar het is aan jullie te kiezen wat je wilt. Als je over wilt gaan van een lessenkaart op een abonnement verrekenen we dat.

  1. Lessenkaarten en abonnementen

Als je een abonnement hebt ga ik ervan uit dat je komt en hoef je het alleen te melden als je niet komt. Bij de lessenkaart ga ik ervan uit dat je je per les aanmeldt wanneer je komt.  Ik heb lessenkaarten laten drukken die je van mij krijgt. Daarop staat van wanneer tot wanneer de kaart geldig is. Het is de bedoeling dat je de kaart elke keer meeneemt naar de les zodat ik erop kan invullen dat je geweest bent. Dan weet je voor jezelf precies hoe ver je bent met de lessen. De lessenkaarten worden niet gebruikt voor de abonnementen want dat is niet nodig. Daarnaast houd ik uiteraard ook op mijn lijst bij wanneer je bent geweest.

  1. Promotiefilmpje

Ik heb besloten het maken van een promotiefilmpje nog even uit te stellen. In een goed promotiefilmpje moeten eigenlijk ook wat opnames van een les. Daarvoor zijn eerst meer deelnemers nodig. Het lijkt een kip-of-het-ei-verhaal. En dat is het misschien ook. Maar dit lijkt nu het beste. Voor degenen die hebben aangeboden mee te werken: voor nu heel erg bedankt! Ik kom er wellicht later op terug.

  1. Muziek

Ook heb ik weer wat stapjes gezet voor de verbeteringen van de muzikale begeleiding bij de yoga. Ik heb een blue-tooth speaker aangeschaft met als doelde kwaliteit van de weergave van de muziek te verbeteren. Hopelijk blijkt dat een succes tijdens de lessen. Verder heb ik mij geabonneerd op Spotify waardoor ik afspeellijsten kan maken speciaal met muziek voor de yoga. Leuk om mee bezig te zijn! Ik heb naast de reguliere relax- en meditatieve muziek die veel te vinden is op youtube, ook andere muziek toegevoegd. Zoals van Einaudi Ludovico en Enya. Maar ook meer klassieke muziek zoals Satie. Voor wie ideeën heeft voor muziek, of verzoeknummers heeft: mail mij!! Ik vind het leuk muziek te hebben die zo goed mogelijk bij jullie allemaal aansluit!

  1. Data voor het najaar

Hieronder alvast de data voor het najaar (dus tot de stop met kerst) voor de yogalessen. Die kun je dus alvast in je agenda schrijven.  Het zijn eigenlijk alle dinsdagen behalve in de hertfstvakantie.

5/9 12/9 19/9 26/9 3/10 10/10 17/10 31/1- 7/11 14/11 21/11 28/11 12/12 19/12

 

  1. Feedback

Ik vind het altijd fijn om feedback op mijn lessen (wat vind je dat goed gaat/fijn is, en wat kan beter?) te ontvangen. Hoewel ik niet altijd aan alle wensen kan voldoen helpt het mij wel mijn lessen steeds beter te maken en dat is ook weer goed voor jullie.