Naast de Hatha yogaoefeningen zijn we de laatste weken bij de yogalessen van The Art of Balance ook begonnen met enkele eenvoudige Yin oefeningen.  Dit is een yoga vorm die in Nederland snel populair wordt. Yin is een langzame vorm van yoga waarbij de houdingen enkele minuten worden volgehouden. Met de oefeningen rek je dieperliggende spieren en maak je bijvoorbeeld het bekkengebied los. Doordat je de poses enkele minuten vast houdt kun  je meer stil staan bij wat je voelt in je lichaam. Het gaat  er om dat je zo veel mogelijk spieren loslaat.

 Yin is een tegenhanger van yang yoga zoals power yoga die veel dynamischer is. Het wil niet zeggen dat yin yoga niet intens kan zijn. Vaak zijn de oefeningen dat wel degelijk. De oefeningen zorgen ervoor dat je op een dieper niveau flexibiliteit ontwikkelt. Gewrichten en bindweefsel worden er soepeler en sterker door.

Yin yoga is een jonge vorm van yoga die rond 1980 is ontstaan. De grondlegger is Paul Grilley die erg geïnteresseerd was in de anatomie van yoga.

Wil je mee komen doen op een dinsdagavond om 19.30 uur in TFOA? Dat kan! Stuur mij een mail naar geke@theartofbalance.nl